A
tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a
vajjal,
sóval és
borssal elkeverjük. A zsemlét beáztatjuk a
tejbe, jól kinyomkodjuk, majd a
tojásos masszához keverjük. A
hagymát felaprítjuk,
vajon megpároljuk, majd a felaprított
petrezselyemmel együtt a töltelékhez adjuk. Végül a
tojás fehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk.
A csirkéket megtisztítjuk, megmossuk, majd kevés tölteléket a bőrük alá töltünk. A maradékot a belsejébe tesszük.
sózzuk,
borsozzuk, tepsibe tesszük, olvasztott
zsírt locsolunk rá, és közepes hőmérsékleten megsütjük. Közben többször meglocsoljuk, és megforgatjuk.
Hasáb
burgonyával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>