A halat vágjuk kétujjnyi csíkokra. Sózzuk meg, és mártsuk lisztbe. A zúzott fokhagymát olajon futtassuk meg. Tegyük rá a halat, és mindkét oldalukat pirítsuk
A csirkét felkockázzuk, megsózzuk és paprikás lisztbe forgatjuk. A fondükészítő edényt fokhagymával bedörzsöljük, és megmelegítjük. Ekkor beletesszük a
Keverjük habosra a vajat, a porcukrot, a nyers és főtt tojássárgákat, majd fűszerezzük. Keverjük bele a lisztet és a darált mandulát. Ha nagyon kemény a tés
Fél kiló cukrot felteszünk főni két deci vízzel, s folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ha már eléggé nyúlós, leve
Áztassuk be a mazsolát a rumba vagy a narancslébe. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük habosra a tojássárgáját és a porcukrot. Keverjük bele a tejet, a tejsz
A kacsát mossuk meg, a befőttet csepegtessük le, és magozzuk ki. A befőttlevet sózzuk meg, és keverjük bele az összetört fűszert. a kacsát belülről sózzuk
A vajat a cukorral keverjük habosra egy nagy tálban. A mandula- és vaníliaaromát és a tojást adjuk hozzá, és dolgozzuk össze alaposan. A sót, a szódabikarbón
A sütőt 180°C-ra melegítsük elő. 3 db. 13x7 cm-es sütőformát kenjünk ki.
A szerecsendiót, a sütőport, a cukrot és a lisztet vegyítsük össze egy nagy t
Ugrás a lap tetejére >>