A zsemléket szétszedjük kis darabokra, leöntjük a forró
tejjel, majd negyed órát állni hagyjuk. A felaprózott
hagymát és
fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt
gombát,
sózzuk,
borsozzuk. A kacsamellekbe egy mélyedést vágunk, bedörzsöljük
sóval,
borssal, a májakat pedig egy-egy szelet baconbe tekerjük. A kacsamellekre vágott mélyedésbe tesszük a májakat, megtűzzük, majd egy sütőtálba tesszük, megszórjuk a felszeletelt
hagymával,
rozmaringgal. Ezután felöntjük a borral, lefedjük, kb. háromnegyed órát pároljuk, majd fedő nélkül megpirítjuk. Eközben a zsemléhez keverjük a
gombát, az ételízesítőt, a
tojást, a felaprózott petrezselymet,
majoránnát,
sózzuk,
borsozzuk, és az egészet egy ki
vajazott gyümölcskenyérformába töltjük. A kacsa mellé a sütőbe toljuk fél órára. A kacsamelleket kiszedjük, pecsenyelevébe keverünk 2 deci vizet, majd egy lábosba töltjük a balzsam
ecettel, 2 kanál
vízzel elkevert keményítővel és az ételízesítővel. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Végül a húst felszeleteljük, leöntjük a mártással, majd a felfújttal együtt kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>