A kacsamellek bőrét egy hegyes késsel bekockázzuk, majd bedörzsöljük a szecsuánival és egy kanál
szójaszósszal. A póré
hagymák szárát 5-6 cm-es darabokra vágjuk, majd egyik végüket sűrűn bevagdossuk, jeges
vízbe tesszük, így kinyílnak. A kacsamellek mindkét felét olajban megpirítjuk,
sózzuk,
borsozzuk, majd sütőben 25 percig tovább sütjük őket. Egy tálban összekeverjük a maradék
szójaszószt a
ketchuppal, a
mézzel, a levessel és a fél deci
vízben feloldott keményítővel. A kacsa sütőzsiradékából négy kanalat egy wokba teszünk, majd beleszórjuk a maradék felkarikázott póré
hagymát, az összepréselt
fokhagymát, a szeletelt
gyömbért,
paprikákat,
gombát és
sárgarépát, majd a
szójacsírát is. Így néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a mártással, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A zöldséges keveréket eloszlatjuk a tányérokon, ráteszünk néhány szelet kacsamellet, majd a szétnyílt póré
hagymával díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>