Sütőtökpite arany levelekkel - Karácsony recept

Hány személyre: 8- 10 adag

» 450g pitetészta
» 450g sütőtök, lereszelve vagy megsütve és pépesre törve
» 1 bögre tej és tejszín 1:1 arányú keveréke
» 3 tojás
» 2/3 bögre cukor
» 1/4 bögre méz
» 2 teáskanál őrölt fahéj
» 1 teáskanál őrölt szegfűbors
» 1 teáskanál őrölt szerecsendió
» 1/2 teáskanál
» 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
» 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
» Arany levelek:(l.alább)
» Félretett pitetészta
» 1/2 bögre tej és tejszín 1:1 arányú keveréke
» 3 evőkanál cukor
220°C-ra melegítsük elő a sütőt.
25 cm-es kör alakú lappá nyújtsuk a pitetészta 4/5-ét egy lisztezett deszkán.23 cm átmérőjű pite-vagy tortaformába tegyük. A kilógó tésztát vágjuk le, igazgassuk el a szélét. A maradék tésztát az aranylevelekhez tegyük félre.
A többi hozzávalót keverjük össze. A formában előkészített tésztára öntsük.
10 percig süssük. A sütő hőmérsékletét vegyük le 180°C-ra és 40-45 percig süssük a pitét, vagy amíg meg nem barnul a pite teteje és a közepébe szúrt késre nem ragad rá a tészta. Hagyjuk kihűlni. Az aranylevelekkel díszítsük. Fagyasszuk le a maradék tésztát.
Arany levelek:
3 mm vastagra nyújtsuk a tésztát egy lisztezett deszkán. A leveleket vágjuk ki. Rajzoljuk meg a kés hegyével a levél erezetét. Gyúrjunk a maradék tésztából 6 mm vastag hurkát. 5-6 cm-es darabokra vágjuk fel. Csavarjunk kosarakat belőle.
200°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy felfordított tűzálló tálra tegyük a leveleket, hogy sülés közben kissé meggörbüljenek. Kikent sütőlemezre tegyük a kosarakat. A tej és tejszín keverékével kenjük meg a kosarakat és a leveleket, majd szórjuk meg őket cukorral. 10-15 percig süssük, vagy amíg nem kapnak aranybarna színt. Tegyük őket rácsra és teljesen hagyjuk kihűlni. Használjuk fel azonnal vagy tegyük jól záródód dobozba.Hűtőben 1 hétig, fagyasztóban akár 1 hónapig is eláll.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Maracujapuding
A szirupot átpasszírozzuk, majd leturmixoljuk az íróval, a cukorral, az eszenciával és a tofuv...
Aszalt szilvás pecsenye liba comb
A libacombokat bepácoljuk a sóval, borssal,tört fokhagymával,szójaszósszal.2óra pihi.... Kio...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat