Törjük viszonylag finomra, de ne pépesre a
mandulát egy mozsárban vagy turmixgépben. 190°C-ra melegítsük elő a sütőt. A
sót, a
fahéjat, a
mandulát és a
lisztet keverjük össze egy közepes méretű tálban. A
vajat, a reszelt
citromhéjat és a kristálycukrot keverjük könnyűre és habosra egy nagy tálban. Tojást üssük bele és keverjük el jól. A masszát adjuk a
lisztes keverékhez és dolgozzuk simára.
A tészta 2/3- ával béleljünk ki egy 25 cm átmérőjű lekapcsolható peremű tortaforma oldalát és alját. A tésztát egy lapáttal simítsuk el, hogy a formában teljesen szétterüljön. A lekvárt kenjük a tészta te
tejére. A maradék tésztát nyújtsuk 25x 13 cm-es téglalappá egy
lisztezett deszkán. Vágjuk 10 darab, 1 cm széles csíkra egy éles késsel.
Fektessünk a lekváros felületre hosszában 4-5 csíkot, majd keresztben. Vágjuk le a kilógó csíkokat, és a tészta széléhez nyomkodjuk a végeket. 25-35 percig süssük, vagy amíg nem kap a tészta széle aranybarna színt. Hagyjuk teljesen kihűlni a
rácsra tett formában, majd a tortaformából vegyük ki. Szitáljunk porcukrot a te
tejére. Szeleteljük fel. 1-2 napig eláll letakarva szobahőmérsékleten.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>