Narancsos- mandulás korong - Karácsony receptHány személyre: Nagyjából 2 tucat
» 1 és 1/2 bögre por
cukor» 1 bögre puha
vaj» 1 evőkanál finomra reszelt
narancshéj
» 1 evőkanál
mandulaízesítésű likőr vagy 1 teáskanál
mandulaaroma
» 3/4 bögre hámozott egész
mandula, megpirítva
» 1 és 3/4 bögre
liszt» 1/4 teáskanál
só» 1 felvert
tojás
190°C-ra melegítsük elő a sütőt.
Közepes fokozatra kapcsolt botmixerrel keverjük össze a
vajat és a porcukrot egy nagy tálban. A
narancshéjat és a likőrt adjuk hozzá a könnyű, habos krémhez.
24 szem
mandulát tegyünk félre. Törjük durvára a többit mozsárban. Ha a művelethez turmixgépet használunk, ki- be kapcsolgassuk gyors mozdulattal amíg el nem érjük a kívánt állagot.
A
sót, a
lisztet és a durvára tört
mandulát keverjük össze egy közepes méretű tálban. Adagoljuk fokozatosan a
vajas krémhez. A
mandulás keveréket és a krémet alaposan keverjük össze egy alacsony fokozatra állított botmixerrel.
5 mm vastagra nyújtsuk a tésztát
lisztezett deszkán. Kerek vagy fodros szélű formával szaggassuk ki a tésztát 6 cm átmérőjű darabokra. Egymástól 5 cm-re helyezzük a tésztakorongokat egy kikenetlen sütőlemezre.
A felvert
tojással a te
tejüket kenjük meg. Egy
mandulaszemet nyomjunk mindegyik korong közepébe és
tojással azt is kenjük meg. Süssük 10-12 percig vagy amíg nem kap aranybarna színt.
Hagyjuk a sütőlemezen a sütiket 1 percig. Tegyük át őket a
rácsra egy lapáttal és hagyjuk teljesen kihűlni őket. Tárolhatjuk szobahőmérsékleten letakarva.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>