Csokoládés- málnás papucso - Karácsony receptHány személyre: 18 darab
» 60g durvára tört félédes
csokoládé» 1 és 1/2 bögre
liszt» 1/4 teáskanál szódabikarbóna
» 1/4 teáskanál
só» 1/2 bögre puha
vaj» 90g lágy krém
sajt» 1/3 bögre kristály
cukor» 1 teáskanál vanília
» Málnalekvár (mag nélküli)
» Por
cukor
A
csokoládét tegyük egy kis tálba. Egy- másfél percig melegítsük mikrohullámú sütőben nagy fokozaton. Keverjük meg 1 perc után.
A
sót, a szódabikarbónát és a
lisztet alaposan keverjük össze egy kis tálban. A
vajat és a krém
sajtot egy nagy tálban botmixerrel közepes fokozaton keverjük simára. A kristálycukrot adjuk hozzá, és az egészet keverjük könnyű, habos krémmé. A vaníliát és az olvasztott
csokoládét adjuk hozzá. A
lisztes keveréket szórjuk bele fokozatosan. Keverjük össze lassan botmixerrel. A tésztát osszuk ketté, és nyújtsuk kör alakúra mind a két felet. Egyenként csomagoljuk őket műanyag zacskóba, és 1-2 órára hűtsük be, ill. amíg megszilárdulnak.
190°C-ra melegítsük elő a sütőt. A sütőlemezeket vékonyan kenjük ki. Nagyjából 3-5 mm vékonyra nyújtsuk a tésztalapokat a
lisztezett felületen. Egy 7,5 cm átmérőjű formával szaggassuk ki a tésztát, egymástól kb. 5 cm távolságra helyezzük a korongokat az előkészített sütőlemezre. A málnalekvárból tegyünk mindegyik korong közepére fél teáskanálnyit. A korong széleit hajtogassuk be. Nyomkodjuk össze a végeit, hogy a lekvár ne folyjon ki.
10 percig süssük. 2 percig hagyjuk a sütőlemezen, ha elkészült, majd egy
rácsra pakoljuk át, hagyjuk kihűlni. Tálaláskor por
cukorral hintsük meg. A hűtőben letakarva tároljuk, 30 percig hagyjuk szobahőmérsékleten állni fogyasztás előtt.
Megjegyzés:
Nem bírja a fagyasztást!
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>