Sonkatökkrémleves - Karácsony receptHány személyre: 6 adag (nagyjából 5 bögre)
» 1 teáskanál
vaj» 1 nagy fej durvára aprított vörös
hagyma» Kb. 675g
sonkatök, meghámozva és kimagozva, ujjnyi vastag darabokra vágva
» 870ml csirkealaplé
» 1/2 teáskanál őrölt vagy frissen reszelt
szerecsendió» 1/8 teáskanál fehér
bors» Díszítésként
zsírszegény natúr
joghurt és metélő
hagyma (elmaradhat)
A
vajat egy nagy lábasban közepes lángon olvasszuk meg. A
hagymát szórjuk bele, és kevergetve 3 percig pirítsuk.
Az alaplé felét és a
sonkatököt adjuk hozzá. Forraljuk fel nagy lángon. A lángot vegyük takarékra, és a tökös keveréket pároljuk 20 percig lefedve, vagy amíg meg nem puhul teljesen.
Turmixoljuk össze a tököt 2 adagban, majd a lábasba öntsük vissza. A fehér
borsot, a
szerecsendiót és a maradék alaplevet adjuk hozzá. 5 percig rotyogtassuk, időnként megkeverve fedő nélkül.
Kis leveses tálkába merjük a levest. Egy műanyag zacskóba kanalazzuk a
joghurtot, a zacskó egyik sarkára vájunk egy apró lyukat és a levesre érdekes mintákat "írhatunk". Metélő
hagymával díszítsük.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>