» 6 szelet teljes kiörlésű lisztből készült kenyér, rozs- vagy fehér kenyér (vagy ezek vegyesen), kockára vágva » 1 evőkanál vaj » 1 bögre apróra vágott vöröshagyma » 1/2 bögre vékonyra szeletelt zellerszár » 1/2 bögre vékonyra szeletelt sárgarépa » 1 bögre csirkealaplé » 1 evőkanál frissen aprított vagy 1 teáskanál szárított, kakukkfű » 1 evőkanál frissen aprított vagy 1 teáskanál szárított zsálya » 1/2 teáskanál pirospaprika » 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. A kenyérkockát szórjuk egy sütőlemezre, és szárítsuk kb. 10 percig.
A vajat olvasszuk meg közepes lángon egy nagy lábasban. A hagymát, sárgarépát és zellert tegyük bele, fedjük le, pároljuk 10 percig vagy addig míg a zöldségek meg nem puhulnak. Az alaplevet öntsük hozzá, majd szórjuk meg a zsályával, kakukkfűvel, a borssal és a paprikával. Forraljuk fel. A pirított kenyérkockákat keverjük hozzá. A serpenyőt vegyük le a tűzről, tegyük félre.
Latapadásgátló spray- vel fújjunk be egy 1,5l- es sütőformát vagy tűzálló tálat. A köretet kanalazzuk bele. Takarjuk le, és 25-30 percig süssük.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom