180°C- ra melegítsük elő a sütőt. A zsemlekockát szórjuk egy teflonbevonatú edénybe.Süssük ropogósra (20 perc).
A pulykát kívül- belül alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra papírtörlővel. A Rama margarint egy nagy teflonserpenyőben olvasszuk fel. Szórjuk bele a hagymát, a gombát és a zellert. Pároljuk kevergetve 5 percig vagy addig, amíg a hagyma meg nem puhul. A serpenyőt vegyük le a lángról. A petrezselymet, a kakukkfüvet, tárkonyt, zsemlekockát és a borsot adjuk hozzá, keverjük alaposan össze. A tölteléket kanalazzuk a pulyka hasüregébe.Fújjunk be egy tepsit letapadásgátló spray- vel. A pulykát mellével lefelé tegyük bele. Süssük letakarva 3 órán át 180°C- on. A sütés utolsó 30 percében az alufóliát távolítsuk el és pirítsuk meg. A pulykát tegyük egy tálra. Lazán takarjuk le alufóliával és 20 percig hagyjuk állni. Vágjuk fel a húst és a belsejében lévő töltelékkel tálaljuk fel. Kedvünk szerint díszíthetjük szőlőszemekkel és friss zsályalevéllel.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom