Hámozzuk meg az édes
burgonyát, majd vágjuk 2 ujjnyi darabokra. Tegyük közepes méretű lábasba és öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Forraljuk fel közepes- nagy lángon. A lángot lecsendesítve főzzük a
burgonyát 10- 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Csepegtessük le a főtt
burgonyát, tegyük egy nagy tálba és hagyjuk kissé kihűlni.Törjük pépesre, adjuk hozzá a
tojást,
narancslevet,
narancshéjat és a
szerecsendiót. Keverjük alaposan össze.
Melegítsük elő 190°C- ra a sütőt. Letapadásgátló spray- vel fújjunk be egy sütőlemezt. Rendezzünk kanál segítségével a sütőlemezre 10
burgonyás kupacot. A felaprított pekándióval szórjuk meg a te
tejét.
Süssük 30 percig. Díszítsük a puffancsokat kedvünk szerint.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>