Fogunk egy tálat, beleütjük a
tojások sárgáját, beleöntjük a
mézet, majd habosra keverjük. Aztán ráöntjük a
tejet, beleszórjuk a morzsát és kb. fél órára pihenni hagyjuk. Közben megmossuk a
narancsot jó alaposan, majd meghámozzuk, a héjat csíkokra vágva, megcukrozva,
vízben megpároljuk, aztán a korábban pihenő pályára helyezett
mézes masszához öntjük. Ehhez hozzáfacsarjuk a
narancs levét, beledobáljuk a mazsolát, a darált diót és a rumot is beleöntjük. A levet, ami a
narancshéj főzése után maradt, nem dobjuk ki, hanem hozzákeverjük a
zselatint, beleöntjük a
tojások fölvert habját, összekeverjük, majd ezt is a masszához adjuk. Az egészet fóliával bélelt őzgerincbe öntjük és 4-5 óráig hűtőbe tesszük. Kínálhatjuk cukrozott gyümölccsel vagy málnaszörppel is.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>