A libamellet a
szalonna csíkokkal megtűzdeljük. A
hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, majd
zsíron megpirítjuk, és erre tesszük a libamellet. A
sárgarépát megtisztítjuk, majd a
petrezselyemmel, az összepréselt
fokhagymával és az egész
borssal együtt a húshoz adjuk. Ezután a
paradicsompürét is hozzáadjuk, majd meg
sózzuk, beleöntjük a bort, és az egészet puhára pároljuk. Ezután a húsról levesszük a csontot, majd felszeleteljük, és tálra tesszük. A visszamaradt levet áttörjük, majd a
zsírt és a
lisztet összekeverjük, és ezzel berántjuk, összeforraljuk, és ezt a mártást a húsra öntjük. Végül párolt rizzsel tálaljuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>