A répát és a
hagymát megtisztítjuk, karikákra felvágjuk, és 2 dkg
vajon megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a bort és 3 dl vizet, meg
sózzuk, és így pároljuk. Ezalatt az előkészített kacsát a maradék
vajon elősütjük,
sózzuk,
borsozzuk, majd hozzáöntjük az elkészült alaplét, és háromnegyed órát sütjük. Eközben a
narancsot megpucoljuk, az egyik héját felaprózzuk, a húsát pedig karikákra szelje, és
citromlevet locsolunk rá. A
narancshéjat 1,5 dl
vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hozzáöntjük a likőrt. Így állni hagyjuk 30 percet, majd a
narancshúsra öntjük, és az egészet a kacsára rakjuk. Így 5 percig sütjük, majd a kacsát elnégyeljük, és a
narancsszeletekkel díszítjük. A maradék mártást besűrítjük, a
zsírt leszedjük róla, és így a kacsára locsoljuk.
sós
burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>