Vörös áfonyás- narancsos rágcsálnivalók - Krácsony receptHány személyre: 8 bögre lesz belőle
» 2 bögre zabpehely ( szögletes darabok)
» 2 bögre kukoricapehely
» 2 bögre
sósperec
» 1 bögre egész
mandula» 1/4 bögre
vaj» 1/3 bögre
narancssűritmény
» 3 evőkanál barna
cukor» 1 teáskanál őrölt
fahéj» 3/4 teáskanál őrölt
gyömbér» 1/4 teáskanál őrölt
szerecsendió» 2/3 bögre aszalt vörös áfonya vagy mazsola
A sütőt melegítsük elő 120 °C- ra. Letapadásgátló spray- vel fújjunk be egy 33 x 23x 5 cm- es sütőformát.
Szórjuk bele egy nagy tálba a per
ecet, a zabpelyheket és a
mandulát, majd tegyük félre.
A
vajat közepes fokozaton mikrohullámú sütőben olvasszuk meg 45- 60 másodperc alatt vagy teflonedényben kis lángon.
A
narancssűrítményt, a barna cukrot, a
fahéjat, a
szerecsendiót és a
gyömbért keverjük hozzá. Öntsük a tálba szórt hozzávalókra, keverjük el alaposan, hogy rendesen bevonja a darabokat. A "kekszeket" rendezzük el egy rétegben az előkészített formában.
10 percenként megkeverve süssük 50 percig. Adjuk hozzá az áfonyát. Hagyjuk a tepsiben, míg kihűl és addig ne is fedjük le, mag a süti ropogós nem lesz. Légmentesen záródó dobozban tárolhatjuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>