A pulykamellbe nyílást vágunk, majd mindenütt bedörzsöljük
sóval,
borssal. Fölkockázzuk a zsömléket, majd leforrázzuk őket
tejjel, beledobjuk az előzőleg megpirított diót, beleverjük a
tojásokat, rászórjuk a petrezselymet, a
sót, a
borsot, a
szerecsendiót meg a szeklicét, jól összekeverjük és a húsba töltjük. A pulykamellet hústűvel összetűzzük, hogy a töltelék ki ne folyjon belőle, aztán tepsibe tesszük, majd forró olajjal megöntözzük, lefedjük és k.b. 40 percig sütjük. Olykor meglocsolgatjuk saját levével. Ezután a hús köré rakjuk a
hagymákat és anélkül, hogy lefednénk még egy kis ideig sütjük. Ha megpirult a hús, kivesszük a tepsiből, a visszamaradt levet és a
hagymát beleöntjük egy lábosba, rászórunk egy kis
lisztet és
fahéjat, majd beleöntjük a vörösbort, aztán fölforraljuk. Ha elkészült a mártás, levesszük a tűzről és
tejföllel fölkeverjük. A húst időközben fölszeleteljük, majd a mártást melléöntjük. Köretnek petrezselymes
krumplit vagy
rizst készíthetünk hozzá.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>