A felkockázott
hagymát meg a
vajat egy serpenyőbe tesszük, a megtisztított borjúcombot pedig csíkokra szeleteljük és ráhelyezzük. Elkezdjük sütni, majd mikor kezd fehér lenni rászórjuk a fűszereket és puhára pároljuk-közben borral öntözgetjük. Ha megpuhult a hús, megszórjuk
petrezselyemmel,beleöntjük a
lisztet, majd a
tejszínt és átforraljuk.
A
burgonyás rétes elkészítéséhez, a
burgonyát héjában megfőzzük. Miután megfőtt, meghámozzuk és a felét
krumplinyomóval széttördeljük. A felkockázott
hagymát, fog
hagymát a
vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet, a kakukkfüvet, a metélő
hagymát és a már korábban megpirított diót. Ehhez az elegyhez hozzáadjuk a korábban összetört
krumplit, beleütünk két
tojást, majd meg
sózzuk, meg
borsozzuk,
szerecsendiót szórunk rá és jól összekeverjük. A
krumpli másik felét kis kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk és beledobáljuk a masszába. A leveles tésztát négybe vágjuk, kinyújtjuk és belekenjük a
burgonyás masszát, majd fölcsavarjuk, így négy rúd rétest kapunk. Egy tepsit beborítunk sütőpapírral és belehelyezzük a réteseket, lekenjük őket a harmadik
tojással, majd 220 fokon maximum 20 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és fölszeleteljük.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>