A
tejet egy lábosba töltjük és belemorzsoljuk a túrót. Alacsony fokozaton, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a savó ki nem csapódik belőle. Ezután megolvasztjuk a
vajat és beleütjük a
tojást. Miután a túró kihűlt, a
vajas
tojáshoz szűrjük, beleszórjuk az ételízesítőt, a szódabikarbónát és az előzőleg felkockázott
lazacot. Mindezt addig keverjük míg sima nem lesz, aztán pár órára behűtjük.
Az
uborkából kis golyókat szaggatunk ki egy tálba, majd megöntözzük
olívaolajjal, kis
citromlével, rászórunk egy csipetnyi
sót, cukrot és a felszabdalt kaprot meg a
kapribogyókat is hozzáadjuk.
Miután megdermedt a
lazacsajt, evőkanállal gömböcskéket szaggatunk belőle, mellé pedig olívás
uborkát tálalunk. Díszíthetjük kaviárral, sőt pirítóst is készíthetünk mellé.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>