» 1 kacsaaprólék a csontos hátával » 25-30 dkg vegyes leveszöldség » 2 dl tejföl » 2 dkg vaj » 1 kis fej vöröshagyma » 3 gerezd fokhagyma » 1 tk. citromfű » 1 púpozott tk. liszt » 1 mk. összemorzsolt sáfrányos szeklice (vagy késhegynyi valódi » sáfrány) » 3 szem kardamommag » 2 szem összetört szegfűszeg » késhegynyi őrölt lestyángyökér » citromlé ízlés szerint » bors, só
Az aprólékot daraboltjuk fel, a zsírós részét távolítsuk el. A vöröshagymát vágjuk apróra, és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a húst és a zöldségeket. Pirítsuk a hús fehéredéséig. Szórjuk rá a fűszereket, és öntsük fel 1,5 liter vízzel. A zúzott fokhagymát is keverjük bele. Forraljuk fel a levest, és főzzük a húst puhára, majd szűrjük le, vágjuk össze a húst, és tegyük vissza a levébe. a tejföl keverjük el a liszttel, és keverjük a levesbe. Forraljuk ki, és ízesítsük citromlével.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom