Elkészítési idő: kb 25 perc (és további egy óra érlelés)
Energiatartalom: 301 kcal/1262 kj adagonként
Créme fraiche elkészítése:
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, a következőképpen tehetjük. 2-5 dl hab
tejszínt alaposan ki keverjünk ki egy evőkanál íróval. Hagyjuk állni akár egy egész napot is lefedve. Hűtőbe nem kell tenni, de óvjuk a közvetlen melegtől. Majd megint keverjük össze alaposan és hűtőben tárolva több mint 1 hétig felhasználható.
Elkészítés:
A heringfiléről hagyjuk lecsepegni a savanyú levet, majd daraboljuk fel 2-3 centiméteres darabokra. Az
almát mossuk meg, negyedeljük fel, és vágjuk fel fél centiméter vastag szeletekre. A csemege
uborkát karikázzuk fel, a lila
hagymával pucolás után hasonlóképpen járjunk el. A kaprot mosás után aprózzuk fel.
A créme fraiche-hez adjuk hozzá a
joghurtot, és ízesítsük kevés
mustárral,
tormával,
sóval,
borssal és
cukorral, majd jó alaposan keverjük össze. A mártáshoz adjuk hozzá az
uborkát, az
almát, a
hagymát, a kaprot és a heringet, és persze keverjük össze. Így hagyjuk állni legalább 1 órán át. Héjában főtt
krumplival tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>