A húst kloffoljuk ki és
sózzuk meg. A
gombát tisztítsuk meg, és szeleteljük fel. A
hagymát és a
fokhagymát vágjuk finomra, és forró olajon futtassuk meg, majd tegyük rá a
gombát.
sózzuk és
borsozzuk. Fedjük le, és pároljuk puhára. Osszuk ketté egyharmad-kétharmad arányban. A kisebbik adagot keverjük össze a
petrezselyemmel, a kissé felvert
tojással, 1 ek.
tejföllel, a
konyakkal és a
gesztenyemasszával. Tegyük félre 15 percre. A megmaradt
gombára öntsünk 2 dl vizet,
sózzuk,
borsozzuk, és öntsük fel a
tejföllel elkevert
liszttel. Kevergetve főzzük sűrűre. a húst tegyük alufóliára, kenjük rá a tölteléket, csavarjuk fel, és csomagoljuk be. Forraljunk
sós vizet, és a rudakat 40 percig főzzük benne. Tálalás előtt szeleteljük fel, és a sütőben forrósítsuk fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>