Tépkedjük le a fűszernövények leveleit, majd aprítsuk fel őket. Pucoljuk meg, majd kockázzuk fel a
fokhagymát és a
mogyoróhagymát. Vágjuk be keresztben, és öntsük le forrásban lévő
vízzel a
paradicsomokat, majd húzzuk le a héjukat. Kockázzuk fel a
paradicsomokat.
A húst kockázzuk fel. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy fazékban. Süssük benne a húst 8 percig, majd helyezzük vissza mindent a fazékba. Ízesítsük
sóval,
borssal.
Adjuk hozzá a
fokhagymát, a
mogyoróhagymát, a
paradicsomot és a fűszernövényeket, majd pároljuk mindent együtt. Öntsük fel borral, és főzzük el a folyadék felét. Öntsünk rá 1/2 l vizet, fűszerezzük
sóval,
borssal, majd lefedve főzzük 90 percig.
Pucoljuk meg a pasztinákot, majd kockázzuk fel. Forrósítsuk fel a maradék olajat. Dinszteljük meg a pasztinákot, fűszerezzük
sóval,
borssal. Öntsük hozzá a
tejszínt és a
tejet, forraljuk fel, majd lefedve főzzük 15 percig.
Melegítsük elő a sütő 175 fokra. Pürésítsük össze a pasztinákot a folyadékkal. Ízesítsük
sóval,
borssal. Töltsük a pörköltet egy
zsírozott sütőformába. Terítsük el rajta a pürét, majd gratinírozzuk 15 percig a sütőben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>