Tegyük a húst egy nem túl nagy tálba, és locsoljuk meg borral. Pucoljuk meg, majd vágjuk szeletekre a
gyömbért. Pucoljuk meg a
hagymát, és vágjuk nagy gerezdekre. A
citrom héját reszeljük le, majd a
borssal, a
gyömbérrel, a
petrezselyemmel, a
hagymával és a
borókabogyóval együtt adjuk a húshoz. Marinírozzuk 3 percig, és közben fordítsuk meg a húst.
Vegyük ki az oldalast a marinádból, és csepegtessük le. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forrósítsunk fel olajat egy sütőfazékban, és süssük meg benne az oldalas mindkét oldalát. Tegyük az oldalast a sütőbe. Szűrjük le a marinádot egy tálba. A szűrőben maradt fűszereket öntsük a húsra, és röviden dinszteljük vele. Locsoljuk meg a bormarinád felével, párszor meglocsolgatva süssük 30 percig a marináddal. 15 perc múlva fordítsuk meg a húst. Emeljük a sütő hőmérsékletét 220 fokra.
Keverjük krémmé a
mézet, a
narancslekvárt, a
mustárt, a
tormát, a kenyérmorzsát és az 1 evőkanál créme fraiche-t. Kenjük be vele az oldalas te
tejét. Süssük további 15 percig a húst, míg a te
teje ropogós és barna lesz.
Vegyük ki az oldalast, és tartsuk melegen. Öntsük fel a pecsenyelevet a húslével, és forraljuk fel. Passzírozzuk át egy szűrőn, és főzzük el az 1/3-ára. Keverjük bele a maradék créme fraiche-t, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ízesítsük
sóval és
borssal.
Szeleteljük fel a húst. A szószt külön tálban kínáljuk hozzá. Köretként adjunk héjában főtt
krumplit.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>