A
gesztenyét
sós
vízben főzzük puhára, öntsük le a levét, és nyomkodjuk szét villával. Pucoljuk meg a zöldséget, majd
sós
vízben főzzük félkeményre. A petrezselymet vágjuk apróra. Mossuk meg a kakukkfüvet, majd tépkedjük le a leveleit. Verjük fel a
tojásokat, és keverjük össze a túróval.
Keverjük össze egy tálban a
gesztenyét, a zöldséget, a
tojásos túrót, a kenyeret, a fűszernövényeket és a
sajtot, és ízesítsük
sóval,
borssal és piros
paprikával. Töltsük az egészet kikent terrine-formába, és simítsuk el a te
tejét.
Tegyük a terrine-t nyitott tepsibe, töltsük a tepsi 3/4 részébe vizet, és süssük 180 fokon 1 óráig.
Ízlés szerint csepegtessük le
olívaolajjal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>