» 200 g vaj » 175 g akácméz » 4 tojássárgája » 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék » 2 vaníliarúd belseje » 2 teáskanál kakaó » 1 teáskanál sütőpor » 200 g teljes őrlésű búzaliszt » 150 g darált mandula » 4 tojásfehérje » 1/4 teáskanál só » vaj a forma kikenéséhez » 1 teáskanál teljes őrlésű búzaliszt
Első lépésként a vajat keverjük jó habosra, majd keverjük bele a mézet és a tojássárgáját. A sütőt állítsuk 175 fokra. Ezután keverjük össze a vaníliát, kakaót, lisztet, mandulát, vajat és a fűszereket. A tojásfehérjébe tegyünk sót és verjük jó habosra, majd keverjük a tésztába. Öntsük a formába a tésztát és süssük 30-35 percig.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom