A
tejet,
lisztet, élesztőt, cukrot,
vajat,
tojást,
sót és a reszelt
citromhéjat keverjük mindaddig amíg nem lesz ragadós. Tegyük a hűtőbe egy órára. Készítsük el a tölteléket, keverjük össze a
mogyorót, marcipánmasszát,
tojást, rumot és a
tejszínt. A tésztát vegyük ki a hűtőből és nyújtsuk ki. A töltelékkel kenjük meg a tésztát úgy, hogy kihagyunk a szélén 1 cm-es peremet.
Sodorjuk fel a tésztát és osszuk el 4 cm-es szeletekre. Ezeket a szeleteket takarjuk le és hagyjuk kelni egy órát. A sütőt állítsuk 200 fokra, majd süssük a tésztát 10 percig. A sütő hőmérsékletét csökkentsük 180 fokra és süssük még 20 percig. Végül kenjük meg a lekvárral a süteményt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>