Első lépésként vegyünk elő egy tálat és a
lisztre morzsoljuk rá az élesztőt. Melegítsük fel a
tejet, adjuk hozzá a
zsírt és a
vajat, majd hagyjuk kicsit felolvadni. Ezt öntsük bele a
lisztbe, a
sóval,
cukorral és a
tojásokkal. Gyúrjuk sima tésztává. Tegyük hozzá a vaníliás cukrot, kandírozott
citromot, rumot,
mandulát, mazsolát és gyúrjuk a tésztába. Kelesszük egy órát. Következő lépésként a
tojásfehérjét verjük habbá és tegyük bele a másik csomag vaníliás cukrot. A marcipánmasszát vágjuk nagyobb darabokra és keverjük bele a
tejszínhabba a
mandulával és a pisztáciával együtt. A sütőt állítsuk 175 fokra. A tepsibe helyezzünk sütőpapírt és a tésztát nyújtsuk 4 cm vastag lappá. A marcipános masszából formázzunk akkora hengert mint a tésztalap hossza. Tegyük a tészta közepére és hajtsuk fel a két oldalát. Ezt süssük 50-60 percig. A még forró sütit kenjük meg olvasztott
vajjal és hintsük meg por
cukorral. Alufóliába tekerve tároljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>