A tál
lisztbe keverjük bele a sütőport. A
vajat morzsoljuk apróra és szórjuk a
lisztre. Adjuk hozzá a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot,
tojást, darált
mogyorót, majd az egészet gyúrjuk sima tésztává. A tésztát tegyük alufóliába és hagyjuk állni egy órát a hűtőszekrényben. Közben a sütőt melegítsük elő 175 fokra.
lisztes kézzel formáljunk a tésztából 1cm vastagságú rudakat, amelyeket elosztunk 6 cm hosszú darabokra, majd formázzunk belőlük kis kifliket. A kifliket tegyük
lisztes tepsibe, majd süssük 10-15 percig. Közben vegyünk elő egy mélytányért és tegyük bele a porcukrot és a maradék vaníliás cukrot. A forró kifliket forgassuk bele a vaníliás por
cukorba. Hagyjuk kicsit kihűlni és tároljuk bádogdobozban.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>