Mézes zserbó szelet receptHány személyre: 12 személyre
» Tésztához:
» 12 dkg
méz, 10 dkg Rama
margarin» 0,5 dl
tej, 2
tojás» 16 dkg
cukor, 60 dkg
liszt» 1/2
citrom leve
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» 1 csomag vaníliás
cukor» 1 kávéskanál őrölt
fahéj,
só» Krémhez:
» 1 csomag vaniliás pundingpor
» 3 dl
tej, 20 dkg por
cukor» 20 dkg Rama
margarin» 2 csomag vaníliás
cukor» 1
narancs reszelt héja
» 0,5 dl
citromlé, 0,5 dl rum
» Mázhoz:
» 20 dkg málna-ribizlilekvár
» 20 dkg tortabevonó
Tészta készítése:
A
lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a vaníliás
cukorral, a fahájjal és a
sóval. Hozzáadjuk a
tojásokból, kristály
cukorból,
citromléből, olvasztott Rama
margarinból és
mézből kevert masszához, összedolgozzuk és fél órát hűtőben hűtjük. A fél óra elteltével a hűtőből kivesszük, négy részre osztjuk,
lisztezett sütőpapír közé helyezve négy lappá nyújtjuk és sütőben 5-8 percig sütjük.
Krém készítése:
A
vajat a por
cukorral, vaníliás
cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt
narancshéjat. Ezt összekeverjük a
citromlével, rummal ízesített pudinggal, melyet előzőleg a
tejjel és egy evőkanál por
cukorral simára főztünk.
Összeállítás:
A tepsibe belehelyezzük a lapokat a következő sorrendben, egy tésztalap a krém felével megkenve, újabb tésztalap, ezt a felmelegített lekvárral kenjük meg, ráhelyezzük a harmadik tésztalapot. Erre kenjük a krém másik felét, majd az utol
só lap következik, és megkenjük lekvárral. Húsz percig állni hagyjuk és befedjük a felolvasztott tortabevonóval. Lazán letakarva két napig hűvös helyen tároljuk, majd apró háromszögekre vágva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>