Egy tálban elkeverjük a búza- és rozs
lisztet a szódabikarbónával, a
citrom reszelt héjával, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a
tojásokkal,
citromlével és por
cukorral, olvasztott Rama
margarinnal elkevert
mézet. Az egészet összedolgozzuk és letakarva néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. Pár óra múlva kivesszük a hűtőből,
lisztezett deszkán m ég egyszer átgyúrjuk, és nyolc részre osztjuk. Kb. négy cm átmérőjű rudakat formázunk belőle, amit egyenként tíz részre vágunk és a negyven kis adag tésztából
lisztes kézzel gombócokat formázunk. Kicsit lelapítjuk és közepükbe apró lyukakat nyomunk egy fakanál nyelével, és kellő távolságot hagyva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Egy kis tálkában elkeverünk egy
tojást egy kávéskanál
tejszínnel és megkenjük vele a kis pogácsák te
tejét, egy-egy szem
mogyoróval vagy dióval díszítjük. 200 oC-os előmelegített sütőbe toljuk és 10-12 percig arany barnára sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>