Kevés
tejet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd megkelesztjük. A
lisztet is megmelegítjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, meghintjük
liszttel, majd lefedve langyos helyen kelni hagyjuk. A többi
tejet felfőzzük, majd megvárjuk amíg kihűl. A
tojásokat felverjük, majd a tésztához gyúrjuk a
tejjel,
cukorral és
vajjal együtt. Hozzáadjuk a mazsolát,
mandulát és a
citromhéjat, majd
sóval ízesítjük. Addig gyúrjuk, amíg hólyagos lesz, majd újra kelni hagyjuk. Utána két részre osztjuk, hosszúkásra formáljuk, majd
liszttel beszórt tepsiben még egyszer megkelesztjük. A te
tejére
tojást kenünk, és forró sütőben készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>