1,5 dl vizet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk, amíg kihűl. A
tejet is meglangyosítjuk, és belekeverjük a
citromhéjat, a cukrot, vaníliás cukrot és a
vajat. Sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. A
tojásokat kikeverjük, majd a cukros
tejhez adjuk a
mandulával és a felaprított gyümölccsel együtt. Kis adagokban hozzáadjuk a
lisztet, majd kidagasztjuk. Amikor elválik a tál falától, egy másik
zsírral kikent tálba tesszük, és lefedve, langyos helyen 2 órát kelni hagyjuk. Utána két darabra szedjük, majd két
zsírral kikent, másfél literes lábosba rakjuk. Amikor duplájára nőtt, előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Utána kiszedjük a lábosból, és megkenjük porcukros
citromlével.
mandulával vagy cukrozott gyümölccsel megszórva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>