Felkockázzuk az aszalt gyümölcsöket, és a mazsolával együtt 1-2 órára langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a levet félre tesszük. A mogyorót, dió
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a zsírral, cukorral, az egész tojással és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Három részr
A cukrot fél dl vízzel megöntözzük és sziruppá főzzük. Belereszeljük a lime héját és ráfacsarjuk a levét. Még melegen eldolgozzuk a vajjal, kókuszreszel
A felgöngyölt bejglirudakat úgy vágjuk fel, hogy a kisujjnyi vastag szeleteket ne vágjuk át teljesen, csak minden ötödiket. Az így kapott tésztákat nyissuk sz
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héjat, majd ezt összegyúrjuk. Lisztezett desz
A lisztet a vajjal, a tojásokkal,20 dkg porcukorral, egy csipet sóval összegyúrjuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól formálhatóvá váljon. Letakarva, h
A tészta elkészítése
A tejhez hozzáadjuk az élesztőt, és elkeverjük benne. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vajat vagy Rama margarint, és gyo
A lisztet, cukrot, mézessütemény-fűszert és a sütőport összekeverjük, majd hozzágyúrjuka többi hozzávalót is.
A masszát egy kivajazott, belisztezett tort
Ugrás a lap tetejére >>