A
lisztet a sütőporral összekeverjük, a
zsírral,
cukorral, az egész
tojással és annyi
tejföllel gyúrjuk össze, hogy rug
almas tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk. A nagy tepsi hátát meg
vajazzuk, egyenként megsütjük a lapokat rajta.
Töltelék: a porcukrot a
vajjal, egy csipet
sóval habosra keverjük. A
tejet két kanál
cukorral felforraljuk, beleszórjuk a
lisztet és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt beleforgatjuk a
vajas krémbe és két részre osztjuk. Egyikhez
kakaóport, másikhoz vaníliás cukrot és rumot adunk.
Az első lapra rákenjük a
kakaós krémet, ráfektetjük a második lapot, erre fehér krémet teszünk. Végül a harmadik lappal befedjük, és fél napon át pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Gőz fölött megolvasztjuk a
csokoládét, ezzel bevonjuk a süteményt. A
csokoládémáz megszilárdulása után szeleteljük. Jó étvágyat!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>