A
lisztet a
vajjal, a
tojásokkal,20 dkg por
cukorral, egy csipet
sóval összegyúrjuk, majd annyi
tejfölt adunk hozzá, hogy jól formálhatóvá váljon. Letakarva, hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
Közben a
mogyorót serpenyőben megpirítjuk, még melegem a héját ledörzsöljük.
A tésztát
lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és 5-6 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle.
Ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 190 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A
mogyorókat rátesszük a kihűlt sütemények te
tejére. A maradék cukrot karamellizáljuk. Hozzáadunk 0.5 dl vizet és kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen a
mogyorókra csurgatjuk.
Az apróra tördelt tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, olajat öntünk bele és simára keverjük. A süteményeket a
csokoládéba mártjuk és hagyjuk megdermedni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>