A borból kiöntünk egy picit egy pohárba, majd beledobáljuk a mazsolát, hogy hadd ázzon. A megmaradt bort lábosba öntjük, hozzáadunk még 3 dl vizet, belefacsarjuk a
citromot, beleszórjuk a
szegfűszeget és a
fahéjat, majd magas fokozaton maximum 2 percig forraljuk. A 8
tojás sárgáját habosra keverjük a
cukorral és belereszelünk kevés
szerecsendiót meg a
citrom héját. Ebbe beleszűrjük a fölforralt bort, majd újra a tűzre helyezzük és addig kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezek után megint átszűrjük és a borba áztatott mazsolát belehintjük. Ízlés szerint megszórhatjuk még a te
tejét
szerecsendióval.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>