A tészta alkatrészeit összegyúrjuk, alufóliába csomagolva fél órán keresztül pihentetjük. Majd
lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, csillagokat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben, 180 fokon, 5-6 perc alatt halvány sárgára sütjük. A marcipán masszát
narancs reszelt héjával, kevés
narancslével ízesítjük, majd jól összegyúrjuk. A deszkát meghintjük por
cukorral, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, pont fele annyi csillagot készítünk belőle, mint ahány tésztacsillagunk van.
Sütemények összeállítása: egy tészta csillagra egy kis lekvárt kenünk, ráteszünk egy marcipán csillagot, pici lekvár, te
tejére egy tészta csillagot tegyünk. A
tojásfehérjéket por
cukorral meg a
citrom levével sűrű masszává keverjük, s a csillagok te
tejére kenjük. Apróra vágott, cukrozott
narancshéjat szórunk rá és száradni hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>