A tésztát kifőzzük, és leszűrjük. A
cukkinit megmossuk, és durvára reszeljük. A
fokhagymát finomra kockázzuk. A
vajat felhevítjük, és a
fokhagymát, a
cukkinit 2-3 percig pároljuk benne. A csírákat durvára aprítjuk, a rákot leöblítjük, és azt is durvára vágjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Összekeverjük a
cukkinit, a csírát, a rákot, a tésztát és a créme fraiche-t. A
tojást kettéválasztjuk, és a sárgáját a tésztához adjuk. Sóval,
borssal é
citromlével fűszerezzük. 8 timbaleformát ki
vajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. a
tojásfehérjét habbá verjük, és hozzákeverjük a tésztához. A masszát beleöntjük a formákba, majd egy vizet tart
almazó tepsibe állítjuk. 25-30 percig sütjük. A
hagymát felkarikázzuk, és felhevített olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a
tejszínt és kis lángon addig főzzük, míg besűrűsödik. A mártásban megolvasztjuk a
rokfortot. Sózzuk,
borsozzuk. A metélő
hagyma felét finomra vágjuk. A mártást tányérokra kanalazzuk, és timbale-okat kiszedjük a formákból, és a mártásokra helyezzük. Metélő
hagymával díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>