Sült spagettibatyu receptHány személyre: 4 személyre
» 250 g vékony spagetti
» 60 g
vaj» 60 g Pecorino
sajt, lereszelve
»
só» szósz:
» 150 g fagyasztott bor
só» 3 evőkanál
víz, és még ha szükséges
» 1,5 evőkanál
vaj, összevágva
» 1 evőkanál
hagyma, apróra vágva és még egy fél
» 1/2 teáskanál
cukor»
só» 3 evőkanál extraszűz
olívaolaj» 150 g darált marhahús
» 60 ml száraz
fehérbor» 1 evőkanál
paradicsompüré, 250 ml forró marhahúsalaplében
» feloldva
» 1/2 teáskanál szárított
oregánó» frissen őrölt
bors, 3
tojás kissé felverve
» 60 g Provolone
sajt, kockára vágva
» 125 g kenyérmorzsa, 250 g
olívaolaj a sütéshez
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben, szűrjük le és keverjük össze a
vajjal és a Pecorino
sajttal.
Olajozzunk ki 7 cm-es szuffléformákat, kanalazzunk bele annyi tésztát, hogy az alját és az oldalát kissé kitöltse, de a közepén hagyjunk kis lyukat. A maradék tésztát tegyük félre.
Szósz:
Tegyük a bor
sót, a vizet, a
vajat, 1 evőkanál
hagymát, a cukrot és a dót egy serpenyőbe, lefedve pároljuk közepes tűzön 5 percig. Gyakran rázzuk meg, ha szükséges tegyünk alá vizet.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a marhahúst 7-10 perc alatt, öntsük rá a bort és hagyjuk párolódni. Adjuk hozzá az alaplevet és a
paradicsompürét. Ízesítsük
sóval és
borssal, tegyük hozzá az
oregánót, és pároljuk 30 percig. Keverjük hozzá a bor
sós keveréket és hagyjuk kihűlni.
Töltsük meg a tésztát, szórjuk meg Prvolone sjattal, majd fedjük be a maradék tésztával. Nyomkodjuk meg, hogy tömörüljenek. Hagyjuk 30 percig pihentessük.
Borítsuk rá óvatosan egy munkalapra, forgassuk bele felvert
tojásba és a kenyérmorzsába.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, és süssük meg benne a bepanírozott formákat. Egyszer forgassuk meg őket. Szedjük ki és csepegtessük le. Melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 2 óra 10 perc.
Nehézségi fok 3.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>