Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Piskóta:
A
tojások sárgáját keverjük ki a
cukorral, adjuk hozzá a
lisztet, keverjük össze. A
tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet
sóval, majd forgassuk a tésztába. Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 10 percig. Terítsük egy nedves konyharuhára, és csavarjuk fel. Hagyjuk így kihűlni.
Krém:
Válasszuk szét a
tojásokat, majd a sárgáját keverjük ki a
cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott
csokoládét, a kávékivonatot, és forgassuk bele a felvert kemény habot is. Tegyük 1 órára a hűtőbe.
Tekerjük ki a piskótát, és kenjük meg a krémmel. Óvatosan csavarjuk fel. A
tejszínt és a
csokoládét olvasszuk fel
vízgőz fölött, majd vonjuk be vele a piskótát. Tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe.
Előkészület: 30 perc.
Sütési idő: 10 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>