A
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a
sót, 100 ml meleg vizet, 1
tojást és az olajat. Az egészet simává dolgozzuk össze, majd lefedjük
zsírpapírral és egy meleg lábost teszünk a te
tejére 30 percig. A mákot meglocsoljuk fél liter meleg
vízzel és állni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a cukrot, a
mézet, a
tojásokat, a
citromhéjat és a mazsolát. A meghámozott
almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Be
lisztezett konyharuhán vagy abroszon kinyújtjuk egy kicsit a tésztát, megkenjük olvasztott
vajjal, majd a kezünket használva óvatosan széthúzkodjuk, míg egy téglalapot nem kapunk. A rétes akkor jó, ha szinte átlátszó. A széleit levágjuk és meglocsoljuk olvasztott
vajjal. A kétharmadát megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a széleken hagyjuk egy kis helyet, majd elrendezzük a te
tején a reszelt
almát. A rövidebb oldalakat felhajtjuk, majd óvatosan feltekerjük a rétestésztát. Ki
vajazott tepsire tesszük, megkenjük olvasztott
vajjal, majd előmelegített sütőben 200-220°C-on 50 percig sütjük. Végül por
cukorral megszórva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>