Első lépésként a pizzatésztát készítjük el. A
lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, a
sóval, a
cukorral, az
olívaolajjal és fél csésze (kb. 1,25 dl) langyos
vízzel. Jól összedagasztjuk a hozzávalókat, és megvárjuk amíg a tészta megkel. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk , mindegyiket kinyújtjuk, majd megolajozott sütőlapra tesszük. A tészta felső részét szintén bekenjük
olívaolajjal, rátesszük a
paradicsomot, a
fokhagymát, a
mozzarellát, majd megszórjuk
borssal. A tészta közepére kerül a szardellafilé. Rövid ideig pihentetjük, majd a végén kerül rá a reszelt
parmezán, és 190 fokon 15 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>