Fogunk egy tálat, beletesszük a
lisztet, majd hozzáadjuk a
tojásokat, a
tejet és kevés
sót. Ezt alaposan elkeverjük, ha kell még annyi
tejet teszünk bele, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Ekkor hozzákeverjük az összetört
burgonyát és csipetnyi
majoránnát is. Ebből palacsintákat sütünk, eközben pedig a felszeletelt
sonkát, a reszelt
sajtot és a
tejfölt elkeverjük. Egy ki
vajazott jénaiba palacsintát teszünk, majd megkenjük a
sonkakrémmel és a lec
sóval. Erre megint palacsintát teszünk, és így folytatjuk a rétegezést. Fontos, hogy legfelülre palacsinta kerüljön. Erre még kevés
sajtot szórunk, majd sütőbe tesszük. Amikor a
sajt megolvad, kivesszük a sütőből, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>