» Alaptészta: 30 dkg finomliszt, 2 egész tojás, 2 dl szódavíz, annyi tej, hogy állandó kevergetés mellett sűrű tejszín állagú tésztát kapjunk; ízlés szerint só » Töltelék: 40 dkg reszelt sajt, 1 pohár tejföl, 2 dl főzőtejszín, ízlés szerint só, bors » Panírhoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa
A megszokott módon elkészítjük az alaptésztát és a szokottnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. A töltelék hozzávalóit egy mélyebb tálban összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük. A kapott sűrű krémmel töltjük a palacsintákat, két szemben levő oldalát felhajtjuk, majd ezt tekerjük fel a még fel nem hajtott oldalról. A kapott bukta alakú töltött palacsintákat először lisztbe, majd tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Tálaláskor sajtmártással kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom