Elkészítjük a palacsintatésztát a
rizslisztből, a
tojásból és
vízből.
sóval és szezámolajjal ízesítjük, majd felhevített olajon vékony palacsintákat sütünk belőle.
Felhevített olajban megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott
gyömbért,
fokhagymát, és a szecsuáni
borsot. Hozzáadjuk a rákot, és pár pillanatig pirítjuk. A tűzről levéve leszűrjük a megpirított anyagokat.
Olajban megpároljuk a vékony csíkokra vágott,
sóval,
szójaszósszal ízesített
kínai kelt. Végül beleforgatjuk a
fokhagymás-
gyömbéres rákot.
A tölteléket a palacsinta közepére halmozzuk. A tészta szélét megkenjük
tojássárgájával, majd két oldalukat visszahajtva felcsavarjuk. Forró olajban pirosra sütjük a palacsintákat.
Tálaláskor apróra vágott tavaszi
hagymával hintjük meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>