» 45 dkg fehér kenyérliszt (BL 80-as jelzésű, és még valamennyi a behintéshez) » 1 tasak (kb. 7g) aktív élesztőpor » 4 újhagyma, apróra vágva » 1 kávéskanál só
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót, az élesztőport és a hagymát. Fúrjunk a közepébe mélyedést. A mélyedésbe öntsünk 3 dl forró vagy meleg vizet. Gyúrjunk belőle lágy tésztát. Gyúrjuk 5 percig gyúródeszkán. Ha kész, rakjuk vissza a tálba és takarjuk le nedves konyharuhával. Kelesszük kétszeresére meleg helyen. Ha a tészta megkelt, üssük az edény falához, hogy kimenjen belőle a levegő. Gyúródeszkán osszuk 16 részre, 16 gombócot formázzunk. A gombócokat nyújtsuk ki köralakú lepényekké (13 cm átmérőjű). Hevítsünk fel tűzforróra egy serpenyőt. A lepényekről verjük le a fölösleges lisztet, majd egyenként süssük őket 1 percig, másik felét fél percig. (úgy fordítsuk meg, mint a palacsintatésztát)
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom