Zöldséges bárányleves receptHány személyre: 6 személyre
» 50 dkg csontos bárányeleje
» 50 dkg vegyes leveszöldség
» 1 csokor
petrezselyem» 1 csokor
tárkony» 2 dl
tejföl
» kis fej vörös
hagyma» 10 dkg kifejtett zöldbor
só» 1-1 ek.
liszt és olaj
» csipetnyi
cukor»
só és törött
bors
A húst vágjuk kis darabokra, a
hagymát aprítsuk fel, és a zöldségeket vágjuk hasábokra. A
tárkonyt metéljük finomra. Az olajat forrósítsuk fel, és a húst fehéredésig pirítsuk. Adjuk hozzá a
hagymát, pirítsuk még 1 percig, majd öntsük fel 1 liter
vízzel. Sózzuk,
borsozzuk, és főzzük majdnem puhára. Tegyük bele a zöldségeket, és főzzük készre. keverjük simára a
tejfölt a
liszttel, az
ecettel és 1 dl
vízzel. Adjuk hozzá a
tárkonyt, majd csorgassuk a levesbe. Kevergetve forraljuk, és egy csipet
cukorral ízesítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>