Egyszerű marokkói ragu - Afrika receptHány személyre: 6 személyre
» 2 ek. étolaj
» 1/2 kg sovány sertéshús
» 1 vörös
hagyma» 3 ek.
liszt» 1 doboz (40 dkg)
paradicsomkonzerv
» 1 dl
víz» 1 tk. őrölt
gyömbér» 1 tk. őrölt
kömény» 1 tk. őrölt
fahéj» 1/2 tk.
cukor» 1/2 tk.
só» 1/2 tk.
bors» 2 szem új
burgonya» 1 nagy édes
burgonya» 1 csésze fagyasztott limabab
» 1 csésze fagyasztott zöldbab
» 1
sárgarépa» pita
A fagyasztott zöldségeket olvasszuk ki és szűrjük le. A
burgonyákat pedig hámozzuk meg és kockázzuk fel.
Az olajon az összevágott
hagymát üvegesre pároljuk és hozzákeverjük a felkockázott húst. Ezután dolgozzuk bele a
lisztet, majd 2 perc után a felkockázott
paradicsomot a levével, a vizet és a cukrot is adagoljuk. Sóval,
borssal, köménnyel,
gyömbérrel és
fahéjjal fűszerezzük. Kanalazzuk egy kikent tűzálló tálba és előmelegített sütőben fél óráig pirítjuk. Ezután dolgozzuk bele a
krumplikat és a babokat. Letakarva 1 órán át sütjük, tálaláskor pitával kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>