Felhevített olajon megsütjük a felszeletelt
padlizsánokat, majd kivesszük a serpenyőből. A benne maradt olajban a darált bárányhússal együtt megpirítjuk az apróra vágott vörös
hagymát, hozzákeverjük a bort és a kakukkfüvet. A meghámozott, feldarabolt
paradicsom is a serpenyőbe kerül. Egy hőálló tálba beleteszünk egy réteg
padlizsánt, de ügyeljünk rá, hogy a tálat előtte olajozzuk ki. A maradékot a húshoz keverjük a megsütött tölteléket ráöntjük a tálban lévő
padlizsánra. A te
tejére
ementáli sajtot teszünk, majd a
tojással összekevert
tejszínt ráöntjük az ételre, hogy az egészet ellepje. 15 percig 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 150 fokra levéve a sütő hőmérsékletét az ételt alufóliával letakarva 45 percig sütjük. Mielőtt lejárna a sütési idő, levesszük róla a fóliát, hogy a te
teje szépen megpiruljon.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>